Artikel afbeelding

Voordelen van kopen bij een boer

Hou je graag van verse en gezonde producten? Haal dan eens producten van een boerderij bij je in de buurt. Als je houdt van vers eten en graag wilt weten waar je eten vandaan komt dan is een lokale boer een goed alternatief voor de supermarkt. In dit artikel gaan we over een paar redenen waarom het kopen bij een lokale voordeliger is dan het kopen bij bijvoorbeeld een supermarkt.

.
Verser kan het niet:
Wanneer je producten direct bij de boerderij koopt, dan krijg je meestal producten die nog natuurlijk en onbewerkt zijn. Je krijgt ook producten die nog niet het hele distributiekanaal door zijn geweest, dit betekent dat je versere producten krijgt.

Weten wat je eet:
Kopen bij een boer betekent ook dat je meer te weten kunt komen over wat je precies eet. Je kunt zien waar het product vandaan komt en je kunt vragen stellen aan personen die geholpen hebben bij het produceren van het product.

Eerlijke prijs:
Door je producten direct bij een boer te kopen, zorg je er ook voor dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. In vergelijking met producten kopen in de supermarkt, krijgt de boer op deze manier zelf een hoger winstpercentage.

Leren over het eten:
Naast het kopen van verse producten kun je bij sommige boerderijen ook achter de schermen kijken om te zien wat een boer nou allemaal doet op een dag. Zo’n rondleiding is niet alleen leuk, maar ook super leerzaam. Je komt meer te weten over waar je eten nou echt vandaan komt en je krijgt meer te zien over hoe producten die je in het dagelijks leven koopt tot stand komen.

Wil je ook eens een boerderij bezoeken of geïnteresseerd in het kopen van verse producten? Kijk eens bij onze boerderijen.

Op August 23, 2018